Έδρα της εταιρείας Ζεόλιθος Πετρωτά Α.Β.Ε.Ε.  «Ο ΛΙΘΟΞΟΟΣ», είναι το χωριό Πετρωτά, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, στον Δήμο Ορεστιάδας του νομού Έβρου.

Τα Πετρωτά, ένα χωριό με μακραίωνη ιστορία και μεγάλη πολιτιστική παράδοση, ήταν ένα από τα πλέον δυναμικά της ευρύτερης περιοχής, τόσο από οικονομική, όσο και από πληθυσμιακή άποψη, μέχρι τα μέσα του εικοστού αιώνα, όντας κεφαλοχώρι της περιοχής το οποίο αριθμούσε περίπου 2000 μόνιμους κατοίκους.

Οι κάτοικοι του χωριού είχαν ως κύρια απασχόληση την εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία της πέτρας καθώς ξεχώρισαν σαν μεγάλοι τεχνίτες, πελεκητές, πετράδες, και λιθοξόοι. Οι ίδιοι απασχολούνταν σε ομάδες σε μεγαλύτερα λατομεία, είτε κάθε οικογένεια διατηρούσε το δικό της. Από νωρίς ανέπτυξαν την τέχνη της λιθοξοΐας και από την πέτρα κατασκεύαζαν γέφυρες, σπίτια και αποθήκες (π.χ. η γέφυρα στο Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας), μυλόπετρες και πέτρινα γρανάζια με τα οποία λειτουργούσαν οι ανεμόμυλοι και νερόμυλοι της εποχής, στόμια και κάτω στόμια για πηγάδια, διάφορα οικιακά αντικείμενα όπως γουδιά, γούρνες, νεροχύτες, χειρόμυλους καθώς και  εκκλησιαστικά αντικείμενα όπως μανουάλια για εκκλησίες και σταυρούς για μνήματα. Πέραν της επεξεργασίας της πέτρας οι κάτοικοι επιπλέον ασχολούνταν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Από τα μέσα του εικοστού αιώνα, η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η ζήτηση της πέτρας, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την τοπική οικονομία και οι κάτοικοι οδηγήθηκαν τόσο σε εσωτερική όσο και εξωτερική μετανάστευση για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους ανάγκες.

Ο  εντοπισμός των κοιτασμάτων ζεόλιθου στην περιοχή των Πετρωτών και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, γέννησε την ελπίδα σε όλους εμάς, τους μόνιμους κατοίκους του χωριού, αλλά και σε όσους έχουν μεταναστεύσει, στο εσωτερικό και εξωτερικό, κυρίως στην πόλη της Στουτγάρδης της Γερμανίας, όπου αποτελούν μια πολυάριθμη κοινότητα που ξεπερνάει τα χίλια άτομα και δεν έπαψαν ποτέ να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, ότι με την σωστή αξιοποίηση και ορθολογική εκμετάλλευση αυτών θα μπορούσε να ανακοπεί και να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία του χωριού μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.